Ο τελευταίος χορός το λοιπόν…. τι άλλος τίτλος θα μπορούσε να μπει για μια διοργάνωση που θα είναι η τελευταία μεγάλη παράσταση για τον Μέσι, για τον Κριστιάνο, για τον Λεβαντόφσκι, για τον Μόντριτς, για τον Μπενζεμά, για τον Λούις Σουάρες, για τον Καβάνι και για άλλους λιγότερο λαμπερούς αστέρες……. παίκτες που μας χάρισαν μαγικές βραδιές, απίστευτου, απαράμιλλου ποδοσφαιρικού κάλους εδώ και 10 – 15 χρόνια…. κυρίως εμάς τους Ευρωπαίους μέσω του Champions league….. μια ολόκληρη ποδοσφαιρική ζωή θα λήξει μαζί τους σε αυτές τις 28 μέρες στο Κατάρ…. με το σφύριγμα της λήξης του τελικού της 18ης Δεκέμβριου το ποδόσφαιρο δεν θα είναι ξανά το ίδιο… θα έχουν πει «Αντίο» κάποιοι πραγματικά πολύ μεγάλοι….. Στο Κατάρ, για να παραφράσω την κορυφαία ατάκα του Σωτηρακόπουλου στο γκολ του Άριαν Ρόμπεν, έχει οριστεί …. «το ραντεβού κάποιων πολύ μεγάλων παικτών, με την ιστορία….»…..
Ας δούμε τους ομίλους κάνοντας μια επιφανειακή ανάλυση των ομάδων :
1ος
Ολλανδία : Για 3η φορά ο Λουϊς Φαν Χάαλ σε ρόλο ομοσπονδιακού προπονητή για τους Οράνιε….. ήταν και στο Μουντιάλ του 2014 όταν έφτασε μέχρι τον ημιτελικό…. με 3αδα στην άμυνα και επιθετικό ποδόσφαιρο οι Ολλανδοί που αυτή τη φορά δεν έχουν τον μεγάλο παίκτη στη σύνθεση τους…. τους λείπει και ο Βαϊνάλντουμ….. Λογικά θα προκριθούν από τον όμιλο…. μετά στις διασταυρώσεις δεν τους βλέπω για πολύ μακριά… ταβάνι η 8αδα….
Σενεγάλη : Δε θα έχει τον Σαντιό Μανέ μαζί της. Διαθέτει αξιόλογους παίκτες, όπως ο Κουλιμπαλί στα στόπερ, είναι η πρωταθλήτρια Αφρικής αλλά χωρίς τον ηγέτη της δεν την βλέπω για πολλά πράγματα. Δεν έχει εμπειρία από Μουντιάλ, μόλις η 2η συμμετοχή της. Θα δώσει μάχη με το Εκουαδόρ για την πρόκριση από τον όμιλο.
Εκουαδόρ : Και μόνο που προκρίθηκε αφήνοντας εκτός ομάδες όπως η Κολομβία και η Παραγουάη σημαίνει ότι διαθέτει κάποια ποιότητα ως ομάδα. Με πικραίνει που έχει μόλις έναν παίκτη της αγαπημένης μου Ιντερπεντιέντε Ντελ Βάλε στη σύνθεση του. Εύχομαι πραγματικά να περάσει τον όμιλο….
Κατάρ : Δε γνωρίζω το παραμικρό για την ομάδα και τις δυνατότητες της. Κατέκτησε το ασιατικό κύπελλο το 2019, ότι κι αν λέει αυτό. Έχει πολλούς παίκτες της Αλ Σάντ και της Αλ Ντουχαϊλ στη σύνθεση του . Αυτά….
2ος
Αγγλία : Καλή ομάδα η Αγγλία με ομοιογένεια και τον ίδιο προπονητή, Γκάρεθ Σάουθγκέιτ, εδώ και χρόνια. Δεν το έχουν με τις μεγάλες διοργανώσεις σα χώρα. Μπορούν να αποτελέσουν την έκπληξη της διοργάνωσης. Δε μου αρέσει ο όμιλος που έχουν. Σημαντικό να μην αρχίσουν από νωρίς τα «It ‘s coming home»…..παίζει και με 3αδα και με 4αδα στην άμυνα ο Σάουθγκέιτ….. σημαντικό το από πόσα παιχνίδια θα λείψουν ο Κάιλ Γουόκερ και ο Κάλβιν Φίλιπς…. Καλό ποντάρισμα ο Χάρι Κέιν για 1ος σκόρερ της διοργάνωσης….
Ουαλία : Με τον Γκάρεθ Μπέιλ και το πάθος τους παρατάσσονται οι Ουαλοί. Το 1958 η μοναδική άλλη φορά που έπαιξαν σε Μουντιάλ. Στόχος η πρόκριση από τον όμιλο…. και να κερδίσουν τους Άγγλους φυσικά…..
ΗΠΑ : Με ένα διάλλειμα το 2018 λόγω Ρωσίας, έχει συνεχή παρουσία στα προηγούμενα 8 Μουντιάλ. Το 2002 έπαιξε και 8αδα….Διαθέτει ένα νεανικό και ταλαντούχο ρόστερ με 17 από τους παίκτες του να παίζουν σε Ευρωπαϊκούς συλλόγους. Ηγέτης ο Πούλισικ της Τσέλσι που θα έχει μαζί του στην επίθεση τον άλλοτε συμπαίκτη του στη Ντόρντμουντ Τζιοβάνι Ρέινα και τον Τίμοθι Γουεά της Λιλ…. πίσω τους ο Γουένστον ΜακΚένι της Γιούβε…. βλέπουν τουλάχιστον την πρόκριση από τον όμιλο….
Ιράν : Ομοιογενές και σφιχτό ρόστερ. Με παίκτες παθιασμένους αλλά δύσκολους στο γκολ. Με τον Κάρλος Κεϊρόζ στον πάγκο και τους γνωστούς μας Ανσαριφάντ, Χατζισαφι και Μοχαμαντί στη σύνθεση του. Οι Αζμούν και Ταρεμί τα αστέρια του. Το 1998 στη Γαλλία είχε ξαναπαίξει με τις ΗΠΑ και τις είχε κερδίσει με 2-1 !
3ος
Αργεντινή : Παίζει πιο σφιχτά και προσεχτικά στην άμυνα ο κόουτς Σκαλόνι κι αυτό βοήθησε την ομάδα να πάρει το Κόπα Αμέρικα. Όλος ο πλανήτης έχει στραμμένο το βλέμμα του πάνω στον Μέσι. Όποιος κι αν λείπει εδώ δεν έχει σημασία. Μετράνε μόνο οι παρόντες, ποιοι θα είναι δίπλα στον μάγο στον τελευταίο χορό του. Οι ευχές όλων μαζί του ! Η διασταύρωση με Γαλλία ή Δανία μετά, είναι μεν δύσκολη αλλά δεν τρομάζει….. ο δρόμος δε θα ήταν στρωμένος με ροδοπέταλα….. μαζί του και ο Ντιέγκο από ψηλά…..
Μεξικό : Με τον δικό μας Πινέδα στο ρόστερ. Με τον Τάτα Μαρτίνο στον πάγκο και με ένα νεανικό και ταλαντούχο ρόστερ. Ο Τσιταρίτο δεν κλήθηκε αλλά αυτό το Μουντιάλ θα είναι το κύκνειο άσμα για τους Γκιγιέρμο Οτσόα, Έκτορ Ερέρα και Άντρες Γκουαρδάδο. Μπορούν να προχωρήσουν οι Μεξικανοί αλλά θα έχουν δύσκολο έργο κόντρα σε ευρωπαϊκές ομάδες…. την Πολωνία στον όμιλο και Γαλλία ή Δανία αν προκριθούν… έχουν το ταλέντο πάντως για να κάνουν εκπλήξεις….
Πολωνία : Τελευταίος χορός και για τον μεγάλο Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι…. μια έμπειρη ομάδα με ποιότητα στην επίθεση της. Και ο Σιμάνσκι της ΑΕΚ στο ρόστερ. Ο Ζιελίνσκι της Νάπολι είναι ο παίκτης ορχήστρα στα χαφ…. αλλά αν έχει τον Κρικόβιακ που είδαμε πέρυσι στο ΟΑΚΑ δίπλα του…. κλάφτα Χαράλαμπε….δεν πάει πουθενά…. παίζει με 3αδα στην άμυνα ο Μιχνίεβιτς αποτελούμενη από μεγάλους σε ηλικία παίκτες….. καλύτερο βλέπω το Μεξικό εδώ…. ωραία η διασταύρωση του Λέβα με τον μάγο….. θα πάρει τη φανέλα του ως αποχαιρετιστήριο δώρο ….
Σαουδική Αραβία : Δεν ξέρω πολλά για την ομάδα. Πολλοί παίκτες από την Αλ Νασρ και την Αλ Χιλάλ. Το 1994 στην πρώτη από τις προηγούμενες 5 συμμετοχές της στη διοργάνωση είχε προκριθεί από τον όμιλο…. αυτό είναι και το σπουδαιότερο επίτευγμά της…..
4ος
Γαλλία : Η κάτοχος του τροπαίου. Με τον Ντεσάμπ να είναι ακόμα στον πάγκο της και πολλούς παίκτες που κατέκτησαν το προηγούμενο Μουντιάλ να είναι ξανά εδώ. Πλήρης ομάδα, με γεμάτο ρόστερ και σπουδαίο ταλέντο. Εκ των φαβορί για το ριππίτ….. Σημαντικές οι απουσίες του Ενκολό Καντέ και του Πολ Πογκμπά από τα χαφ. Αποδυναμώνει τα χαφ η απουσία τους. Το τελευταίο Μουντιάλ για Γιορίς, Ζιρού και φυσικά για τον Καρίμ Μπενζεμά που πήρε μόνος του το Τσάμπιονς Λιγκ πέρυσι. Του εύχομαι να πάρει και αυτός τη φανέλα του Λίο ως αποχαιρετιστήριο δώρο στους «16»…..
Δανία : Ποιοτική ομάδα. Με τον Έρικσεν στη σύνθεση της. Δεμένη άμυνα αν και ο Κάιερ είχε χιαστό πέρυσι και δεν έχει βρει ακόμα ρυθμό. Με το κλασικό 4-3-3 και αρκετές λύσεις από παίκτες ποιοτικούς και ισάξιους. Ήταν καταπληκτική στο τελευταίο Γιούρο αλλά αυτή τη στιγμή παίκτες κλειδιά δεν είναι και στην καλύτερη κατάσταση. Καλή ομάδα είχε το 1986 αλλά το 1998 έφτασε στους «8»…..
Αυστραλία : Πέμπτη σερί συμμετοχή της σε Μουντιάλ συν μία ακόμη το μακρινό 1974. Μόνο το 2006 στη Γερμανία προκρίθηκε από τον όμιλο και μέχρι εκεί. Δεν διαθέτει κάποιον μεγάλο παίκτη, Ο μόνος γνωστός είναι ο χαφ Χρούστιτς της Βερόνα για τον οποίο είχε ψαχτεί η ΑΕΚ το περασμένο καλοκαίρι. Τη βλέπω να παλεύει να πάρει καμιά ισοπαλία από την Τυνησία…. εκτός αν έχει δουλευτεί και παρουσιάσει ομοιογένεια συλλόγου…..
Τυνησία : Έχει πάει άλλες 5 φορές σε Μουντιάλ. Ήταν παρόν και το 2018 στη Ρωσία. Παίζει επιθετικό και αφελές ποδόσφαιρο, χωρίς άγχος. Στο ρόστερ και ο Κεχρίντα του Ατρομήτου. Δεν έχει κάποιο μεγάλο αστέρι στις τάξεις της. Ουδέποτε έχει προκριθεί από τους ομίλους. Ούτε αυτή τη φορά τη βλέπω να περνάει…..
5ος
Ισπανία : Με τον Λουϊς Ενρίκε στον πάγκο έκανε ένα εξαιρετικό Γιούρο. Έδειξε μεγάλη ποιότητα αυτό το νεανικό σύνολο που έχει δημιουργήσει ο άλλοτε προπονητής της Μπάρτσα. Δυστυχώς δε θα είναι παρόν να μας αποχαιρετήσουν οι τεράστιοι Σέρχιο Ράμος και Ζεράρντ Πικέ. Τα έχει αυτά το ποδόσφαιρο. Τελευταίο Μουντιάλ για Μπούσκετς που είναι ο πιο έμπειρος παίκτης αυτής της ομάδας. Έχει το ταλέντο να προχωρήσει αυτή η Ισπανία, δεν ξέρω αν διαθέτει και την προσωπικότητα…..
Γερμανία : Με τον Χάνσι Φλικ στον πάγκο. Θα τον δούμε 1η φορά σε μεγάλη διοργάνωση με εθνική ομάδα. Στη Μπάγερν έπαιξε το ποδόσφαιρο που παίζει ο Αλμέιδα φέτος στην ΑΕΚ, σε έπνιγε με το πρέσινγκ στα χαφ, με 2και 3 παίκτες να πέφτουν πάνω στον παίκτη που έχει τη μπάλα και να του κόβουν την πάσα…. να του κόβουν την ανάσα….. Τελευταίο Μουντιάλ για Μάνουελ Νόιερ και Τόμας Μίλλερ…… διαθέτει πολλούς καλούς παίκτες από τη μέση και πίσω…. στην επίθεση της υστερεί όμως…. δεν έχει δημιουργό στα χαφ, ούτε καθαρό φορ….. θα χτυπήσει στην κόντρα ο Φλικ?
Ιαπωνία : Παρόν για 7η σερί διοργάνωση. Από το ρόστερ της, 19 παίκτες παίζουν σε ευρωπαϊκές ομάδες. Οι καλοί παίκτες της είναι στην άμυνα. Έπεσε σε πολύ δύσκολο όμιλο. Δεν τη βλέπω να μπορεί απέναντι σε Ισπανία και Γερμανία.
Κόστα Ρίκα: Αυτοί που μας απέκλεισαν το 2014 στη Βραζιλία. Αμυντικογεννής και σκληροτράχηλη ομάδα. Ο Κέιλορ Νάβας, ο Μπράιαν Ρουϊζ και ο Τζόελ Κάμπελ παίζουν ακόμα. Θα πουν αντίο σε μια μεγάλη διοργάνωση και μαζί τους και το ποδόσφαιρο της Κόστα Ρίκα στις μεγάλες διοργανώσεις…..
6ος
Βέλγιο : Από το 2016 στον πάγκο της ομάδας ο Ρομπέρτο Μαρτίνεθ. Επανέφερε την ομάδα στο δρόμο των επιτυχιών. Είχε το 2018 ένα πολύ ταλαντούχο ρόστερ, με τον Αζάρ να ανταγωνίζεται τον Μόντριτς για τον τίτλο του καλύτερου παίκτη στον κόσμο και τον Λουκάκου να παίρνει παραμάζωμα τους αμυντικούς στην επίθεση. Οι δύο σταρ δεν είναι σε καλή κατάσταση πλέον. Το 2018 πήρε την καλύτερη θέση της ιστορίας του, την 3η !.... Κομβικός πλέον ο Κέβιν Ντε Μπρούινε στη δημιουργία και ο Τίμο Κουρτουά κάτω από τα δοκάρια. Διαθέτει ομάδα για 8αδα…και θα δώσει μάχη με όποιον κι αν παίξει στα νοκ άουτ, σε οποιονδήποτε γύρο…..
Κροατία : Συνεχίζει ο Ζλάτκο Ντάλιτς στον πάγκο που ήταν και στη Ρωσία. Γερασμένη ομάδα. Ο τελευταίος χορός και για τον μεγάλο Λούκα Μόντριτς !!!....μαζί του θα αποχωρήσουν και οι Λόβρεν, Βίντα, Πέρισιτς, Όρσιτς και ίσως και ο Μπρόζοβιτς…. μια πολύ μεγάλη ομάδα, η φιναλίστ του προηγούμενου Μουντιάλ, λέει αντίο στο Κατάρ….. Μπορούν να κοιτάξουν στα μάτια τον οποιοδήποτε και να κάνουν ζημιές. Δεν τους βλέπω να πάνε μακριά όμως….. δεν επαρκούν τα κουράγια πλέον……
Καναδάς : Είχε ξαναπαίξει το 1986. Παίζει ο Κορνέλιους του Παναιτωλικού εδώ. Άλλοι γνωστοί παίκτες, ο Χάτσινσον ο αμυντικός χαφ της Μπεσίκτας, ο αριστερός μπακ της Μπάγερν Αλφόνσο Ντέιβις, ο σκόρερ Τζόναθαν Ντέιβιντ της Λιλ και ο Κάιλ Λαρίν της Μπριζ. Θα έχει ενδιαφέρον να δούμε τι έχει να μας παρουσιάσει μια ανύπαρκτη σε ποδοσφαιρική παράδοση χώρα…..
Μαρόκο : Έχουν πάει άλλες 5 φορές σε Μουντιάλ και το 1986 ήταν η μοναδική που προκρίθηκαν από τον όμιλο. Από παίκτες διαθέτει… στο τέρμα τον Μπόνο της Σεβίλλης, δεξί μπακ ο Ασράφ Χακίμι της Παρί Σαιν Ζερμαίν…. στα χαφ τον Άμπραμπατ της Φιωρεντίνα και τον Χαρίτ της Μαρσέιγ ….στην επίθεση τον Ζίγιετς της Τσέλσι και τον Ελ Νεσίρι της Σεβίλλης…. θα παίξει επιθετικό και «αλανιάρικο» ποδόσφαιρο….
7ος
Βραζιλία : Η ομάδα που έχει συμμετάσχει και στα 22 τουρνουά ! Η πολυνίκης του θεσμού με 5 τρόπαια, συν άλλους δύο τελικούς. Σαν ομάδα διαθέτει τα πάντα. Έχει πλήρες ρόστερ. Με παίκτες σε εξαιρετική ηλικία, στην ποδοσφαιρική ωριμότητα τους. Και έχει και ηγέτη, τον Νέιμαρ. Αναμένεται να είναι από τους τελικούς διεκδικητές του τροπαίου. Αν θα τα καταφέρει επαφίεται στην ψυχοσύνθεση της…..
Ελβετία : Την έχουμε συνηθίσει να είναι παρόν στις μεγάλες διοργανώσεις τα τελευταία 15+ χρόνια. Με νέο προπονητή τον Μουράτ Γιακίν από πέρυσι. Ομοιογενής ομάδα συνόλου και δυσκολοκατάβλητη. Διαθέτει παίκτες από ομάδες μεγάλων πρωταθλημάτων. Συνήθως περνάει από τον όμιλο…..
Σερβία : Προπονητής ο άλλοτε μεγάλος αστέρας Ντράγκαν Στοϊκοβιτς για να διαχειριστεί τις προσωπικότητες στα αποδυτήρια και την παραδοσιακή Σέρβικη αλητεία. Αυτός είναι και ο κύριος αντίπαλος της ομάδας. Που μετά τον διαμελισμό της Γιουγκοσλαβίας το 1991 δεν έχει να επιδείξει κάτι. Παρότι πάντα έβγαζε παίκτες με πλούσιο ταλέντο. Τέτοιο διαθέτει και τώρα. Βλάχοβιτς και Μίτροβιτς στην επίθεση. Μιλάμε για θωρηκτά. Μιλίνκοβιτς – Σάβιτς, Τάντιτς και Κόστιτς μεσοεπιθετικά. Μπορεί σίγουρα να προκριθεί από τον όμιλο. Δύσκολα θα αποκλείσει αντίπαλο στα νοκ άουτ όμως…..
Καμερούν : Το 1990 με τον Ροζέ Μιλά, είχαν φτάσει ως τους «8». Η μόνη φορά στις 7 προηγούμενε συμμετοχές του που πέρασε τον όμιλο. Με τον Ριγκομπέρ Σονγκ στον πάγκο τους τα «αδάμαστα λιοντάρια». Παίζει το κλασσικό 4-4-2 με τους Αμπουμπακάρ και Τσούπο- Μοτινγκ επιθετικό δίδυμο. Δύο παίκτες από το ελληνικό πρωτάθλημα στη σύνθεση του, ο Ενκουλού του Άρη στα στόπερ και ο Κουντέ του Ολυμπιακού στα χαφ. Θα παλέψουν με Σερβία και Ελβετία για τη 2η θέση…. δύσκολο, αλλά δεν τους ξεγράφω…..
8ος
Πορτογαλία: Του «δικού μας» Φερνάντο Σάντος και του μέγιστου Κριστιάνο Ρονάλντο, στην τελευταία μεγάλη παράσταση της τεράστιας καριέρας του. Δήλωσε πως αν σηκώσει κούπα, την ίδια στιγμή θα πει αντίο στο ποδόσφαιρο. Ομάδα με σούπερ ποιοτικό ρόστερ. Μόνο η Γαλλία και η Βραζιλία μπορεί να συγκριθεί μαζί της σε πληρότητα ρόστερ. Και εδώ δεν έχουν σημασία οι απόντες, παρά μόνο όσοι έχουν στρατευτεί στο πλευρό του CR7 για τον υπέρτατο στόχο. Καλύτερη θέση το 1966, η 3η για την ομάδα του «πάνθηρα της Μοζαμβίκης» τότε ….
Ουρουγουάη : Χωρίς τον Όσαρ Ταμπάρες στην άκρη του πάγκου της αυτή τη φορά η «Σελέστε». Με δύο κούπες στο παλμαρέ της …στο 1ο Μουντιάλ το 1930 και η κηδεία στο Μαρακανά το 1950…..Σκληροτράχηλη, αμυντικά αδιαπέραστη, με καλούς νέους παίκτες όπως ο φορ Ντάργουϊν Νούνιεζ της Λίβερπουλ και οι χαφ Φέντε Βαλβέλδε της ΡΕΑΛ και Ροντρίγκο Μπετανκουρ της Τότεναμ. Εδώ θα έχουμε επίσης πολλά αντίο… παρόμοια περίπτωση με αυτή της Κροατίας όπου μια μεγάλη γενιά παικτών κλείνει τον κύκλο της σε αυτή τη διοργάνωση. Ο Φερνάντο Μουσλέρα στο τέρμα….. ο μεγάλος Ντιέγκο Γκοντίν στην άμυνα…. και φυσικά ο Έντισον Καβάνι και ο Λουϊς Σουάρεζ…… Μπορούν να περάσουν τον όμιλο και να δώσουν τη μάχη τους στα νοκ άουτ… να φύγουν με το κεφάλι ψηλά οι «μαχητές»…..
Γκάνα : Τρίτη παρουσία σε Μουντιάλ. Το 2010 έφτασε μια ανάσα από τα ημιτελικά. Ο Σουάρεζ έδιωξε με το χέρι πάνω στη γραμμή. Πέναλτι στο 120΄και το χάνει ο Ασαμόα Γκιάν…. ε, μετά αποκλείστηκαν στη ρώσικη ρουλέτα….. για να δούμε αν η ιστορία θα επαναληφτεί ως φάρσα….. οι 24 από τους παίκτες του ρόστερ της παίζουν σε ευρωπαϊκούς συλλόγους…. αν βγάλει τρεξίματα και δυναμισμό μπορεί να διεκδικήσει την πρόκριση από τον όμιλο…..
Νότια Κορέα : Των Χουάνγκ του Ολυμπιακού. Που έχει και προπονητή με ερυθρόλευκο παρελθόν, τον Πάολο Μπέντο. Παρόν για 10η σερί διοργάνωση. Καλύτερη θέση η 4η το 2002 ως διοργανώτρια και με εγκληματικά διαιτητικά σπρωξίματα. Μεγάλο ερωτηματικό η συμμετοχή του Σον της Τότεναμ, του απόλυτου ηγέτη αυτής της ομάδας. Έχει υποστεί κάταγμα οφθαλμικής κόγχης και έκανε επέμβαση. Προχθές έκανε την 1η του προπόνηση με την ομάδα, με χρήση ειδικής μάσκας. Από την παρουσία του και την κατάσταση του εξαρτάται στον απόλυτο βαθμό η πορεία των Νοτιοκορεατών στη διοργάνωση.
Σε δυο μέρες, την Κυριακή τέτοια ώρα θα έχει τελειώσει το 1ο παιχνίδι της διοργάνωσης μεταξύ του οικοδεσπότη, του Κατάρ και του Εκουαδόρ….. μιας διοργάνωσης με ιδιαιτερότητες και πολλά καινούργια δεδομένα….. διεξάγεται για 1η φορά χειμώνα….. γίνεται για 1η φορά σε Αραβική χώρα, δίχως ποδοσφαιρική κουλτούρα….. με τις ομάδες να μαζεύονται μια εβδομάδα πριν την έναρξη, χωρίς να έχουν χρόνο μαζί, κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή….. όλα αυτά δεν αποκλείουν το να δούμε ωραίο ποδόσφαιρο και μεγάλα ματς…. να χορτάσουμε μπάλα…..
Προσωπικά θέλω να είναι η χρονιά του Ντιέγκο φέτος…. είναι άλλωστε το 1ο Μουντιάλ χωρίς αυτόν και κατά τη διάρκεια του θα συμπληρωθούν δύο χρόνια από το χαμό του….. επιθυμώ η Αργεντινή του Μέσι να σηκώσει κούπα το Δεκέμβριο…. και η Νάπολι το σκουντέτο το Μάιο…. να δικαιωθεί μετά θάνατον ο Μαραντόνα… όπως όλοι οι μεγάλοι !!!
Τι άλλο θέλω?....τελικό Αργεντινή –Πορτογαλία…. Μέσι vs CR7…..και να το πάρει ο Μάγος…. να πλημμυρίσει ποδοσφαιρικό σπέρμα ο πλανήτης…..
Αυτά…. Καλό παιχνίδι !
SAM
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου