Powered By Blogger

Παρασκευή 14 Αυγούστου 2020

Κλείδωσε το πρώτο ραντεβού των ημιτελικών !






     Καταρχήν δεν είναι ωραίο το ποδόσφαιρο, ειδικά σε αυτό το επίπεδο, χωρίς θεατές. Βλέπουμε ωραία παιχνίδια με σασπένς αλλά χωρίς τον παλμό που δίνει ο κόσμος στο γήπεδο. Μου αρέσει το final-8 ! Με τρία παιχνίδια- τελικούς σηκώνεις κούπα. Τελικούς ώμους, που σημαίνει ότι χρειάζονται άντερα για να φτάσεις ως το τέλος και με τις εκπλήξεις να παραμονεύουν, αφού σε ένα ματς- τελικό και ο μικρός έχει τις ελπίδες του.
    Είδαμε δύο καλά παιχνίδια. Στο 1ο η Παρί λύγισε στο τέλος την πρωτάρα Αταλάντα χάρη στο star quality που διαθέτει. Στο 2ο η Λειψία, μια καλοδουλεμένη ομάδα, απέδειξε ότι το ποδόσφαιρο του Σιμεόνε είναι ξεπερασμένο, ας μην είχε τη φανέλα πέταξε έξω την Ατλέτικο Μαδρίτης και βλέπει τελικό.

    Πάμε να τα δούμε πιο αναλυτικά….


Αταλάντα – Παρί Σεν Ζαιρμέν = 1-2


   Η Παρί ανήμερα των 50των γενεθλίων της κατάφερε για πρώτη φορά στη νέα εποχή της, υπό ιδιοκτησίας Αράβων, να φτάσει στα ημιτελικά της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης. Με δυσκολία και την τελευταία στιγμή κυριολεκτικά. Έφτασε λίγα λεπτά πριν τον αποκλεισμό που θα σήμαινε ο εκ νέου χτίσιμο της ομάδας από την αρχή. Ο Νέιμαρ από αρνητικός πρωταγωνιστής που θα γινόταν, κυρίως λόγω της ευκαιρίας που έχασε στην αρχή του ματς, ανεπίτρεπτη για την κλάση του και γι αυτά που πληρώνεται, κατάφερε στο τέλος να καθαρίσει το παιχνίδι και να φέρει την πρόκριση.
   Ο Γκασπερίνι κέρδισε κατά κράτος την παρτίδα από τον Τούχελ. Είχε στήσει άψογα  την Αταλάντα και πήγε το παιχνίδι εκεί που ήθελε. Έφτασε κοντά, αλλά μέτρησε η κλάση που αγοράζεται με χρήμα, στο τέλος. Στο 1ο ημίχρονο παρότι η Παρί είχε την κατοχή με 43% - 57%, οι τελικές ήταν 4-4 και η Αταλάντα είχε κερδίσει 2 κόρνερ έναντι κανενός των Παριζιάνων. Ήταν φανερό ότι οι Μπεργκαμάνσκι ήλεγχαν τον αγώνα. Αυτό συνεχίστηκε μέχρι το 60΄, παρότι  στο 2ο ημίχρονο η Αταλάντα μπήκε στο γήπεδο περισσότερο για να κρατήσει το υπέρ της σκορ.

   Στο 60ο λεπτό ο Τούχελ έριξε στο παιχνίδι, τον προερχόμενο από τραυματισμό, Κίλιαν Εμπαπέ. Με την ταχύτητα του άνοιξε την άμυνα της Αταλάντα και δημιούργησε φάσεις, απείλησε, τον ένοιωσαν οι αντίπαλοι αμυντικοί. Έπαιξε από αριστερά και από εκεί συνέκλινε και ο Νέιμαρ που είχε πλέον το ρόλο 10αριού. Έβαλαν στη μέση τον εξαιρετικό δεξιό μπακ Χάτενμπεργκ, που δε μπορούσε να τους προλάβει με τίποτα. Φάνηκε ότι Νέιμαρ και Εμπαπέ μιλούν την ίδια ποδοσφαιρική γλώσσα και βρίσκονται με κλειστά μάτια. Δεν υπάρχει μπακ στον κόσμο που θα τον βάλουν στη μέση αυτοί οι δύο και θα μπορέσει να τους σταματήσει.

   Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια στην Αταλάντα, κέρδισε τις εντυπώσεις με την προσπάθεια της, αλλά δεν είχε εναλλακτικές λύσεις όταν οι βασικοί της κουράστηκαν ή τραυματίστηκαν. Έχασε γήπεδο όταν βγήκε ο αρχηγός της Πάπου Γκόμεζ. Έλειπε και ο κομβικός Ίλισιτς. Ο Γκασπερίνι στο τέλος αναγκάστηκε να ρίξει στο παιχνίδι τον νεαρό, από την Κ-19, Ντα Ρίβα. Αρκετά ήταν μέχρι εδώ για τους Μπεργκαμάνσκι. Η πλούσια Παρί βρίσκεται εκεί που πρέπει. Είναι ομάδα με πολύ ποιότητα και χθες πέραν του Εμπαπέ που μπήκε αλλαγή, έλλειπαν και ο Βεράτι με τον Ντι Μαρία. Μεγάλο λάθος του Καβάνι που βιάστηκε να φύγει από την ομάδα, θα πήγαινε τελικό….







Λειψία – Ατλέτικο Μαδρίτης = 2-1

                                    
   Όταν μετά το τέλος του παιχνιδιού ο Κόκε, ο αρχηγός της Ατλέτικο, οι συμπαίκτες του και ο ίδιος ο Τσόλο, δηλώνουν ότι η Λειψία ήταν καλύτερη, δεν μπορέσαμε να ακολουθήσουμε την ένταση με την οποία έπαιξε, κέρδιζε όλες τις μονομαχίες και έδειχνε να ξέρει τι πρέπει να κάνει κάθε στιγμή μες το παιχνίδι, αυτό τα λέει όλα. Η Ατλέτικο παρουσιάστηκε πολύ κακή και η Λειψία ήταν η ομάδα που έπαιξε ποδόσφαιρο.


   Η ομάδα του Τσόλο Σιμεόνε με ένα σφιχτό 4-4-2, με πολύ κοντά τις γραμμές, στα 7-8 μέτρα, προσπάθησε να ανακόψει τις επιθέσεις της Λειψίας, να κλέψει μπάλες και να χτυπήσει στην κόντρα. Ότι κάνει συνήθως δηλαδή. Αλλά ο Νάιγκελσμαν παρουσιάστηκε διαβασμένος και δεν επέτρεψε η ομάδα του να δεχτεί κόντρα επιθέσεις. Η Ατλέτικο είχε σε κακή βραδιά πολλούς παίκτες της, ενώ από την άλλη ο Ουπαμεκανό θάμπωσε τον ποδοσφαιρικό πλανήτη. Ήταν ο απόλυτος κυρίαρχος στη γραμμή άμυνας της Γερμανικής ομάδας και εξαφάνισε τον Ντιέγκο Κόστα. Καθάριζε τα πάντα γύρω του, δεν περνούσε τίποτα και κατάπινε τους πάντες !!! Χρόνια είχα να δω τέτοιον αμυντικό ογκόλιθο….
    Ο Νάιγκελσμαν φέτος «σκότωσε» το ποδόσφαιρο του Μουρίνιο (στον προηγούμενο γύρο) και του Τσόλο. Με μια νεανική ομάδα, χωρίς παραστάσεις στο υψηλό επίπεδο αλλά σωστά δουλεμένη και με σωστές ποδοσφαιρικές αρχές γαλουχημένη, κατάφερε να πετάξει εκτός της πιο «κωλοπετσωμένη» ομάδα των Ευρωπαϊκών γηπέδων, την Ατλέτικο που όλοι οι μεγάλοι θέλουν να αποφύγουν στα νοκ άουτ παιχνίδια.
                                        
   Οι Μαδριλένοι μπήκαν στο παιχνίδι με την είσοδο του Ζοάο Φέλιξ στο 62΄. Τότε ανέβηκε ο Καρασκο και κυρίως ο Μάρκο Γιορέντε. Πήρε μπάλα η Ατλέτικο, πίεσε και έφτασε στην ισοφάριση. Φαινόταν να έχει τον έλεγχο του παιχνιδιού, αλλά μια καταπληκτική διαγώνια μπαλιά του Σάμπιτζερ που βρήκε τον Ανχελίνο και το έξυπνο γύρισμα του τελευταίου, έβγαλαν τον Άνταμς σε θέση βολής και δεν αστόχησε. Στο 88΄ όταν η Ατλέτικο δεν προλάβαινε να αντιδράσει.
  Βαριές οι ευθύνες του Τσόλο για την κάκιστη κατάσταση που εμφανίστηκε η Ατλέτικο. Κούρασε με την τακτική του, διαθέτει παίκτες αυτή η ομάδα για να παίξει ποδόσφαιρό, μπάλα. Σε καμιά περίπτωση η Ατλέτικο δε μπόρεσε να ανταπεξέλθει στο ρόλο του φαβορί. Στο τέλος ο Τσόλο έμεινε αποσβολωμένος να κοιτάζει τον Νάιγκελσμαν να πανηγυρίζει ….
   Και δω, μάλλον ο Τίμο Βέρνερ βιάστηκε να φύγει.







 Παρί Σεν Ζαιρμέν – Λειψία

   Προγνωστικά σε ημιτελικό Τσάμπιονς Λιγκ δε μπορούν να γίνουν. Αφού έφτασαν ως εδώ και με τον τρόπο που έφτασαν έχουν πάρει την κατάλληλη φόρα για να φτάσουν τελικό. Από τη μια πλευρά τα λεφτά των Αράβων που πριν τρία καλοκαίρια ξόδεψαν 400 εκ ευρώ για να φέρουν στο Παρίσι Νέιμαρ και Εμπαπέ και από την άλλη η μεθοδικότητα, η οργάνωση, το χτίσιμο με υπομονή και σωστό scouting.


    Μεγάλη αναμένεται και η μάχη μεταξύ των δύο Γερμανών προπονητών. Του ακριβοπληρωμένου από τους Άραβες Τούχελ και του ανερχόμενου αστεριού της προπονητικής, των μόλις 33ων ετών Νάιγκελσμαν. Θα ‘ναι μεγάλη ήττα και για τον Τούχελ ενδεχόμενος αποκλεισμός.
    Σε κάθε περίπτωση η Λειψία που ιδρύθηκε μόλις το 2009 από την Red Bull μπορεί να θεωρήσει τεράστια επιτυχία την παρουσία της σε ημιτελικό του Τσάμπιονς Λιγκ. Άσχετα αν όλη η ομάδα διψά για τελικό και κούπα. Από την άλλη, το «πρέπει» για την Παρί είναι τεράστιο. Έχουν ξοδευτεί πολλά χρήματα γι αυτή την ομάδα. Τα περισσότερα από κάθε άλλη. Φέτος είναι τα 50α γενέθλια της και θα θελε να τα συνδυάσει με την απόλυτη επιτυχία, τρεμπλ στη Γαλλία και κούπα Τσάμπιονς Λιγκ. Απέναντί της δεν έχει κάποια βαριά φανέλα του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου, ούτε καν τη δυσκολοκατάβλητη και κωλοπετσωμένη Ατλέτικο, αλλά την άσημη και μικρούλα Λειψία.  Θα είναι αποτυχία μεγατόνων να μην πάει αυτή η Παρί στον τελικό !


   Υπομονή ως την Τρίτη το βράδυ, σε πέντε βράδια από τώρα….







                                                                                                                              SAM



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου