Powered By Blogger

Τετάρτη 13 Ιουνίου 2018

Mundial 2018…Power Ranking






Ξεκινάει η γιορτή του ποδοσφαίρου. Πέρασαν κιόλας τέσσερα χρόνια από τη βραδιά που η Γερμανία στέφθηκε παγκόσμια πρωταθλήτρια, στα γήπεδα της Βραζιλίας, νικώντας στον τελικό την Αργεντινή του Λίο Μέσι. Η Ρωσία, αυτή τη φορά, θα φιλοξενήσει τα αστέρια του ποδοσφαίρου, σε ένα μήνα γεμάτο μπάλα. Το ποδόσφαιρο σε επίπεδο εθνικών ομάδων έχει μείνει πίσω σε σχέση με το ποδόσφαιρο των συλλογών. Το Μουντιάλ έχασε την πρωτοκαθεδρία, στο ενδιαφέρων των φιλάθλων, από το Champions league. Παρόλα αυτά και επειδή οι μεγάλοι παίκτες εκπροσωπούν τα εθνικά χρώματα το κίνητρο είναι τεράστιο. 
   Οι εθνικές ομάδες παίζουν σε άλλες ταχύτητες και βρίσκονται πιο πίσω, συγκριτικά με τους κορυφαίους συλλόγους. Παρουσιάζουν μια διαφορετική οπτική για το ποδόσφαιρο αν και κανείς δεν περιμένει να παρουσιαστεί κάτι νέο, σε επίπεδο τακτικής, στο παγκόσμιο κύπελλο. Οι παίκτες είναι πλέον, όλοι γνωστοί, το πολύ πολύ κάποιοι εξ αυτών να κάνουν το ξεπέταγμα τους στη διοργάνωση. Το διάστημα της προετοιμασίας, όπου κάθε ομάδα δουλεύει μαζί, είναι μικρό. Οι κορυφαίοι κόουτς απουσιάζουν και παρακολουθούν από τη τηλεόραση, στις διακοπές τους, τη διοργάνωση.
    Όπως όλος ο πλανήτης, έτσι και γω, περιμένω να δω αν θα είναι «η ώρα» του Μέσι. Αν θα καταφέρει ο μεγάλος Αργεντινός να σηκώσει κούπα και να μπει στο πάνθεον. Δίπλα στον Μαραντόνα και στον Πελέ.
    Πάμε να ρίξουμε μια μικρή ματιά στις ομάδες, πηγαίνοντας όμιλο με όμιλο. Σημαντικό ρόλο θα παίξει η κούραση των μεγάλων παικτών που είναι καταπονημένοι από τα μεγάλα πρωταθλήματα. Το Μουντιάλ δεν είναι Γιούρο και δύσκολα θα δούμε κάποια έκπληξη να παίρνει κούπα. Άντε μέχρι την τετράδα…..Οι συνήθης ύποπτοι είναι τα φαβορί. Βραζιλία, Αργεντινή, Γερμανία, Ισπανιά, Γαλλία και άντε και η Αγγλία.



                                   


1ος  όμιλος



Ρωσία :  Η διοργανώτρια. Συνηθίζεται η γηπεδούχος να προχωράει στη διοργάνωση. Δε δείχνει όμως, ετούτη η ομάδα της Ρωσίας να έχει τη δυνατότητα να φτάσει ψηλά. Στον πάγκο της ο 54χρονος Στάνισλαβ Τσερτσέσοφ, μετά τα αποτυχημένα περάσματα, ακριβοπληρωμένων  ξένων κόουτς, όπως ο Καπέλο. Η ομάδα παρουσιάστηκε κακή στα φιλικά παιχνίδια και δεν πείθει. Στο ρόστερ υπάρχει ακόμα ο 38χρονος Ιγκνάσεβιτς, αλλά και ο 34χρονος Ζιρκόφ. Επιθετικά θα βασιστεί στον Σμολόφ. Κανείς παίκτης δεν αγωνίζεται σε κορυφαίο ευρωπαϊκό σύλλογο. Στόχος η πρόκριση από τον όμιλο και στα νοκ άουτ βλέπουμε…..

Σαουδική Αραβία :   Με τον Ισπανο- Αργεντινό Χ.Α. Πίτσι στον πάγκο της, στα 50 του ο πρώην προπονητής της Χιλής, με την οποία κατέκτησε το τελευταίο και 2ο συνεχόμενο για τη χώρα, Κόπα Αμέρικα. Με παίκτες όχι ιδιαίτερα γνωστούς και που δεν έδειξε κάτι το ιδιαίτερο στο πρόσφατο φιλικό με την εθνική μας. Βασίζεται στον 31χρονο  φορ Μοχάμεντ Αλ Σαλχάουϊ, που είχε 16 γκολ στα προκριματικά της Ασίας και στον μέσο Οτάιφ. Θα προσπαθήσει να αποφύγει τις συντριβές.


Αίγυπτος :  Η ομάδα που έχει στις τάξεις της τον πιο φορμαρισμένο ποδοσφαιριστή της σαιζόν που μόλις τελείωσε, τον Μο Σαλάχ, ο οποίος κληρονόμησε τον τραυματισμό στον ώμο στον τελικό του Champions league, στην περιβόητη, πλέον, φάση με τον Ράμος. Είναι αμφίβολος για το πρώτο ματς κόντρα στην Ουρουγουάη. Στον πάγκο, ο γνωστός μας, Έκτορ Ραούλ Κούπερ. Με επιτυχίες στο παλμαρέ του και λάτρης του σφιχτού 4-4-2. Η ικανότητα του στο τακτικό κομμάτι δίνει ελπίδες στη χώρα ώστε να χτυπήσει πρόκριση από τον όμιλο. Στο τέρμα θα παίξει ο 45χρονος (!!!) Ελ Χαντάρι, στα χαφ ο Κούπερ περιμένει πολλά από τον Ελνένι της Άρσεναλ, στην άμυνα δεσπόζει ο Αχμέντ Χεγκάζι, ενώ στην ομάδα βρίσκονται οι γνωστοί μας Αμρ Ουάρντα και Σιγκαμπάλα.

Ουρουγουάη :  Το φαβορί του ομίλου. Ομάδα με καλή παρουσία στις τελευταίες διοργανώσεις. Στον πάγκο συνεχίζει από το 2006, ο Όσκαρ Ταμπάρεζ που παίζει το αγαπημένο του 4-3-3. Μικρές αλλαγές στην ομάδα που το 2010 στη Νότια Αφρική, έφτασε στην 4αδα. Απλά οι παίκτες μεγάλωσαν. Ο Φορλάν έχει σταματήσει, ενώ αποκλείστηκαν από την αποστολή οι Αρεβάλο Ρίος και Λοδέιρο. Οδηγοί στην προσπάθεια οι Καβάνι και Λουϊς Σουάρεζ στην επίθεση και ο Ντιέγκο Γκοντίν στην άμυνα. Κυρίως όμως θα βασιστεί στη συνοχή, την αυταπάρνηση και το λατινοαμερικάνικο πάθος στο παιχνίδι της.




2ος  όμιλος

Πορτογαλία:   Η πρωταθλήτρια Ευρώπης, ομάδα του «δικού μας» Φερνάντο Σάντος. Με αμυντική τακτική προσέγγιση και την παρουσία του CR7 στο ρόστερ της. Ιδιαίτερα ταλαντούχα από τη μέση και μπροστά, με ταχύτατους παίκτες, όπως οι Γκονζάλο Γκέντες, Μπερνάντο Σόλβα και Ζέλσον Μάρτινς. Αναμένεται ροτέσιον από αγώνα σε αγώνα από τον Σάντος με στόχο την 8αδα. Πολλά εξαρτώνται από την κατάσταση του Κριστιάνο.


Ισπανία :  Μια από τις πλέον ταλαντούχες ομάδες της διοργάνωσης. Με ποιότητα και βάθος. Διαθέτει παίκτες παγκόσμιας κλάσης σε κάθε θέση. Στον πάγκο ο Λοπετέγκι που διαδέχτηκε τον Βιθέντε Ντελ Μπόσκε, βασίζεται σε παίκτες της ΡΕΑΛ, της Μπάρτσα, της Ατλέτικο, αλλά και της Σεβίλλης και της Βαλένθια. Ομάδες που έχουν σαρώσει της κούπες του Τσάμπιονς Λιγκ και του Γιουρόπα, τα τελευταία χρόνια. Διαθέτει ομοιογένεια και ένα κράμα έμπειρων και νεαρών ταλαντούχων παικτών. Δεσπόζει η παρουσία του Ινιέστα, στην τελευταία μεγάλη του διοργάνωση. Αν ο Ντιέγκο Κόστα καταφέρει να συνδεθεί με την υπόλοιπη ομάδα και κάνει εύκολη την υπόθεση γκολ, οι Ισπανοι διαθέτουν ομάδα για κούπα.


Μαρόκο:  Ξανά σε τελική φάση Μουντιάλ, 20 χρόνια μετά. Από το 1998 και τα γήπεδα της Γαλλίας. Στον πάγκο ο 49χρονος, Γάλλος Εβρέ Ρενάρ. Προπονητής που απασχολείται ως εθνικός κόουτς σε Αφρικανικές ομάδες. Διαθέτει ταλέντο με τους Μπενάτια, Μπελχαντά και Ζίγιτς να ξεχωρίζουν στο ρόστερ της και τον Καρσελά να βρίσκεται σε αυτό. Δύσκολα θα απειλήσει κάποιο από τα δύο φαβορί του ομίλου, Ισπανία – Πορτογαλία και ελπίζει απλά σε καλή παρουσία.

Ιράν :   Με τον Κάρλος Κεϊρόζ στον πάγκο και τους τρεις»Έλληνες» στο ρόστερ του, Μασούντ, Ανσαριφάντ και Χατζισαφί. Βασίζεται στην επίθεση του, με τους Ανσαριφάντ και Αζμούν αλλά δεν είναι ομάδα για μεγάλα πράγματα. Οτιδήποτε περισσότερο από τη συμμετοχή στον όμιλο θα αποτελέσει σούπερ έκπληξη.




3ος  όμιλος


Γαλλία :      Ταλαντούχα ομάδα, με σουπερ ποιοτικούς παίκτες και τον αρχηγό της πρωταθλήτριας ομάδας του ’98 στον πάγκο της. Ο Ντιντιέ Ντεσάμπ αρέσκεται να παίζει με 4-3-3, το οποίο αλλάζει ενίοτε και σε 4-4-2. Ομάδα με καλή κυκλοφορία της μπάλας. Στα χαφ η παρουσία τον Ενκολό Καντε και Πογκμπά αποτελεί εγκύηση. Στην επίθεση ο Ντεσάμπ βασίζεται στον Γκριεζμάν, ενώ και ο Εμπαπέ μπορεί να κάνει τη διαφορά. Φαίνεται να λείπει από την ομάδα το «πνεύμα νικητή» παρότι διαθέτει παίκτες top class και με προσωπικότητα. Μπορεί 4αδα.

Αυστραλία:   Με τον έμπειρο Ολλανδό Μπερτ Φαν Βάρβάικ στον πάγκο της. Ακόμα βασίζεται στον 38χρονο Τιμ Κέχιλ η ομάδα και αυτό λέει πολλά. Ταβάνι της ο όμιλος, αν και δεν θα είναι εύκολος αντίπαλος για κανένα. Είναι ομάδα που βγάζει τρεξίματα και δυσκολεύει κάθε αντίπαλο.  Αξίζει προσοχής ο επιθετικός Άντριου Νταμπούτ και ο 33χρονος χαφ Γιεντινάκ.

Περού:   Με τον 60χρονο Αργεντινό Γκαρέρα στον πάγκο του. Τελευταία στιγμή επιτράπηκε η συμμετοχή του φορ Πάολο Γκερέρο που είναι ότι καλύτερο διαθέτει η ομάδα, παρότι στα 33 του. Από το 1982 είχε να εμφανιστεί σε Μουντιάλ το Περού, το οποίο δε «βγάζει» τους παιχταράδες του παρελθόντος. Ο κόουτς παίζει με 4-2-3-1, το οποίο γίνεται 4-4-2, όταν θέλει γκολ, περνώντας τον 34χρονο Φαρφάν δίπλα στον Γκερέρο. Αξίζει προσοχής ο εξτρέμ Έντισον Φλόρες.

Δανία:   Με τον Νορβηγό Άντε Χαρεϊντε, στα 64 του, στον πάγκο της. Λείπει από την ομάδα το star quality άλλων εποχών, αλλά ακόμα και τώρα διαθέτει παίκτες που παίζουν σε καλές ευρωπαϊκές ομάδες και στα μεγάλα πρωταθλήματα. Βασίζεται στη δύναμη. Φυσικό επακόλουθο μιας και διαθέτει παίκτες όπως οι Κάιερ – Ντιλέινι – Πόουλσεν – Γιόργκεσεν. Την ποιότητα προσθέτει σε μεγάλο βαθμό ο Κρίστιαν Έρικσεν της Τότεναμ που είναι ο κινητήριος μοχλός της ομάδας. Αν δεν προκριθεί από αυτόν τον όμιλο θα είναι αποτυχία.



4ος  όμιλος


Αργεντινή :   Όλος ο πλανήτης περιμένει να σηκώσει ο Μέσι την κούπα ώστε να θεωρείται και επίσημα ισάξιος ή ακόμα και καλύτερος του Ντιέγκο Μαραντόνα. Πολλά θα εξαρτηθούν από τη σωματική του κατάσταση και από την αντοχή του στην πίεση. Σημαντικό το να πάρει βοήθεια από τους συμπαίκτες του. Στον πάγκο ο Χόρχε Σαμπαόλι. Δημιούργησε την ομάδα της Χιλής και είχε επιτυχημένο πέρασμα από τη Σεβίλλη. Παίζει ένα συγκεκριμένο στιλ παιχνιδιού. Με τρεις κεντρικούς αμυντικούς με τα μπακ να ανεβαίνουν ψηλά. Η Αργεντινή δε διαθέτει επιθετικογενή μπακ. Ο Μέσι θα παίξει κοντά στον φορ σε ελεύθερο ρόλο. Απαραίτητο να βρουν το γκολ οι Ιγκουαϊν και Αγκουέρο. Είναι ομάδα που πάει για κούπα, με τον κορυφαίο ποδοσφαιριστή στον κόσμο στις τάξεις της.

Ισλανδία:  Τους είδαμε στο Γιούρο της Γαλλίας πριν 2 χρόνια. Πάθος, τρέξιμο, δύναμη. Πήρε την 6η θέση όμως !  Μια χώρα με μόλις 350.000 κατοίκους. Με τον Χέιμιρ Χάλγκιμσον στον πάγκο, τον Γκίλφι Σίγκουρτσον της Έβερτον μεγάλο αστέρι και κραυγές Βίκινγκ από την εξέδρα. Μπορούν να βάλουν δύσκολα σε οποιονδήποτε.

Κροατία :    Ομάδα που διαθέτει παιχταράδες. Με τον Ζλάτκο Ντάλιτς στον πάγκο της και αν τα αστέρια της δεν παρουσιαστούν ξεζουμισμένα από την κούραση και τα πολλά παιχνίδια με τους συλλόγους τους, είναι για μεγάλα πράγματα η ομάδα. Δεν διαθέτει βάθος.  Διαθέτει, όμως,  τέχνη και μπαλαδοσύνη από τη μέση και μπροστά, με τον Μόντριτς να θεωρείται ο καλύτερος χαφ στον κόσμο. Προβλήματα στην άμυνα με τους Λόβρεν και Μίτροβιτς να μη «δένουν» καλά. Στόχος να χτυπήσει πρωτιά στον όμιλο για να αποφύγει τη Γαλλία στους «16».


Νιγηρία:  Νεανική ομάδα χωρίς το star quality του παρελθόντος. Με χαμηλό μ.ο. ηλικίας.  Έχει κάποιους εξαιρετικούς παίκτες, με εμπειρίες, όπως ο αρχηγός Όμπι Μίκελ ή ο Ιβόμπι της Άρσεναλ.  Στον πάγκο ο 64χρονος, Γερμανός Γκέρνοτ Ρορ, που δουλεύει εδώ και χρόνια σε εθνικές ομάδες της Αφρικανικής Ηπείρου. Δε νομίζω ότι έχει τη δυνατότητα να αμφισβητήσει την ανωτερότητα των Αργεντινή και Κροατία. 






5ος  όμιλος


Βραζιλία:  Πάντα κατεβαίνει ως φαβορί. Τα πέντε τρόπαια και οι ομάδες που έχει παρουσιάσει κατά καιρούς το δικαιολογούν. Έχασε τον τίτλο στην έδρα της στην προηγούμενη διοργάνωση και μάλιστα με εμφατική 7αρα στον ημιτελικό από τη Γερμανία. Στον πάγκο της ο Τίτι, ένας ιδιαίτερα πετυχημένος προπονητής όσο εργάστηκε σε Βραζιλιάνικους συλλόγους, με τίτλους τόσο σε εγχώριο όσο και σε διεθνή επίπεδο. Διαθέτει εξαιρετικούς παίκτες και το ερώτημα είναι αν θα καταφέρουν να γίνουν ομάδα. Να ωριμάσουν ως σύνολο. Αναμφισβήτητος ηγέτης ο Νέιμαρ, προέρχεται από 3μηνη αποχή λόγω τραυματισμού και καλείται να αποδείξει ότι μπορεί να σταθεί ως ισάξιος δίπλα στους Μέσι και Κριστιάνο.

Ελβετία:  Έμπειρη και σκληροτράχηλη ομάδα. Με ομοιογένεια και παίκτες που παίζουν χρόνια μαζί. Με τον Βλάντιμιρ Πέτκοβιτς στον πάγκο της στα 54 του, Βοσνιακής καταγωγής. Δύσκολα δέχεται το γκολ αλλά και εξίσου δύσκολα το πετυχαίνει. Αν βρει λύση στο γκολ θα πάει στους «16». Ο 21χρονος Μπριλ Εμπολό αποτελεί την ελπίδα στην επίθεση. Ενώ ξεχωρίζουν οι Γκρανίτ Τσάκα και Σερντάν Σακίρι.

Κόστα Ρίκα:  Στο προηγούμενο Μουντιάλ ήταν καταπληκτική και έφτασε έως τους «8», βασιζόμενη στην άμυνα της και στον τερματοφύλακα Κέιλορ Νάβας. Διαθέτει λίγους παίκτες με ευρωπαϊκή εμπειρία αλλά είναι «ομάδα». Βασίζεται πολύ στον Τζόελ Κάμπελ και στον Μπράιαν Ρουϊς από τη μέση και μπροστά. Στον πάγκο της ο Όσκαρ Ραμίρεζ.


Σερβία:  Ομάδα με πολύ ταλέντο αλλά απρόβλεπτη λόγω θεμάτων που πάντα προκύπτουν λόγω χαρακτήρα, ιδιοσυγκρασίας και κουλτούρας. Ο προηγούμενος προπονητής της, ο Μούσλιν, δεν υπολόγιζε σε όλα τα προκριματικά και δεν καλούσε τον παιχταρά Μιλίνκοβιτς –Σάβιτς. Έτσι αναγκαστικά, η ομοσπονδία έδωσε τα ηνία στον Μίλαν Κρστάιτς, στην πρώτη του προπονητική δουλειά, ενισχύοντας το σταφ με πιο έμπειρους βοηθούς, όπως ο κόουτς Ράσταβατς της Ξάνθης ! Η ομάδα διαθέτει έμπειρους και υψηλού επιπέδου παίκτες, όπως ο Νεμάνια Μάτις και έχει τη δυνατότητα να διεκδικήσει την πρόκριση από τον όμιλο.


6ος  όμιλος


Γερμανία:  Ο Γιοακίμ Λεβ συνεχίζει στον πάγκο της όντας παγκόσμιος πρωταθλητής. Στο ρόστερ της ομάδας έχουν γίνει αρκετές αλλαγές, με παίκτες που μπαίνουν τώρα στην ομάδα ή άλλους που έχει αναβαθμιστεί ο ρόλος τους. Παρόλα αυτά, έχει διατηρηθεί ένας κορμός βασικών παικτών που ξέρουν το δρόμο για να οδηγήσουν την ομάδα ψηλά.  Ο Λεβ παίρνει ρίσκο εμπιστευόμενος στο τέρμα τον Μάνουελ Νόιερ που έχασε όλη τη σαιζόν λόγω τραυματισμού. Αν του βγει, ο Νόιερ μπορεί να κάνει τη διαφορά. Στόχος τα ημιτελικά, με κυνισμό και οργανωμένο παιχνίδι. Κλασσική Γερμανία !

Μεξικό:  Με τον Χ.Κ. Οσόριο στον πάγκο του από το 2015 και με την ομάδα να πραγματοποιεί εξαιρετικά προκριματικά όπου εξασφάλισε την πρόκριση με πρωτιά και ωραίο ποδόσφαιρο. Διαθέτει ταχύτητα και τέχνη από τη μέση και μπροστά, με τον Ίρβινγκ Λοσάνο να ξεχωρίζει.  Πάντα είχε ταλέντο το Μεξικό αλλά πάντα κάτι δεν του επέτρεπε να κάνει το βήμα παραπάνω. Δύο μόλις φορές είδε 8αδα και αυτές εντός έδρας το ’70 και το ’86…..


Σουηδία:   Χωρίς Ζλάταν μετά από 15 χρόνια. Μάλλον σωστά και ας φωνάζει ο ίδιος. Υπό την καθοδήγηση του Άντερσον πήρε την πρόκριση αφήνοντας πίσω στον όμιλο την Ολλανδία και αποκλείοντας στα μπαράζ την Ιταλία. Χωρίς Ζλάταν. Με τον Μπεργκ να ηγείται της επίθεσης, πετυχαίνοντας 8 γκολ στα προκριματικά. Η ομαδικότητα, το υψηλό επίπεδο συνοχής,  είναι το όπλο των Σουηδών με τον Φόσμπεργκ της Λειψίας να ξεχωρίζει στη μεσαία γραμμή.

Νότια Κορέα:   Με τον λιγάκι «περίεργο» Σιν Ταε Γογκ στον πάγκο της πέρασε δύσκολα ως 2η από τα προκριματικά της Ασίας. Τρέχει ως ομάδα αλλά ως εκεί. Πολύ αδύναμη. Βασίζεται στον Χέουγκμιν Σον της Τότεναμ .  Επιτυχία η συμμετοχή στον όμιλο. Έκπληξη οτιδήποτε άλλο.



7ος  όμιλος


Βέλγιο:  Με τον Ισπανό Ρομπέρτο Μαρτίνεθ στον πάγκο ο οποίος είχε μια επιτυχημένη θητεία στην Έβερτον. Ομάδα με ποιότητα, που παίζει επιθετικά και βασίζεται στην τριάδα Αζάρ- Μεέρτενς – Λουκάκου. Ο Μαρτίνεθ παίζει με 3-4-3 μην έχοντας κλασικό αριστερό μπακ και στη θέση χρησιμοποιεί τον Καράσκο. Δε νομίζω ότι ταιριάζει αυτή η διάταξη στην ομάδα που έχει βαρύς και αργούς σέντερ μπακ. Η ποιότητα της θα τη βοηθήσει να προχωρήσει μέχρι την 8αδα, αλλά δεν έχει τη φανέλα για παραπάνω. Ο Αζάρ έχει λάβει το χρίσμα του ηγέτη και καλείται να οδηγήσει την ομάδα ως το τέλος του δρόμου. Το ερώτημα είναι αν θα τα καταφέρει…..

Παναμάς:  Με τον 62χρονο, Κολομβιανό Χέρμαν Γκόμεζ στον πάγκο του, πήρε μια ανέλπιστη πρόκριση μιας και οι Η.Π.Α. έδειξαν να μη θέλουν να πάνε στο Μουντιάλ της Ρωσίας. Ξεχωρίζουν οι Ρομάν Τόρες στην άμυνα και ο Γκάμπριελ Γκόμες στα χαφ. Η συμμετοχή στον όμιλο τερματίζει τις φιλοδοξίες του.

Τυνησία:  Ο 55χρονος Ναμπίλ Μααλούλ  στον πάγκο. Είναι η Τρίτη ομάδα της Βόρειας Αφρικής σε αυτό το παγκόσμιο κύπελλο. Δεν έχει να επιδείξει κάτι το ιδιαίτερο και σε έναν όμιλο με Βέλγιο και Αγγλία οι ελπίδες του εξανεμίζονται. Θα λείψει το αστέρι της ομάδας, ο Γιουσέφ Μασκνί λόγω τραυματισμού και από εκεί και πέρα ξεχωρίζουν ο Χαζρί της Ρεν και ο Σλιτί της Ντιζόν.


Αγγλία:  Με τον σχετικά άπειρο Σαουθγκέιτ στον πάγκο και πολύ Τότεναμ στο ρόστερ. Η ομάδα θα στηριχθεί στο δίδυμο Κέιν – Ντελέ Αλί επιθετικά και θα βγάλει τρεξίματα για να καλύψει τα όποια αμυντικά κενά. Τα τρξίματα είναι ο πυλώνας της φιλοσοφίας κάθε Βρετανού κόουτς.  Δεν την συγκαταλέγω στα φαβορί αλλά μπορεί μέχρι την 8αδα. Χωρίς μεγάλο τερματοφύλακα και με ψηλούς και αργούς κεντρικούς αμυντικούς θα έχει θεματάκια απέναντι σε ομάδες με κύριο χαρακτηριστικό την τεχνική τους. Επίσης δε θα μπορεί να ελέγξει, εύκολα, παιχνίδια απέναντι σε θεωρητικά λιγότερο ποιοτικούς αντιπάλους, μέσα από την άμυνα της.


8ος  όμιλος

Πολωνία: Με τον 60χρονο Άνταμ Ναβάλσκα στον πάγκο της και μεγάλο αστέρι τον Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι. Στην άμυνα βασίζεται στον Γκλικ της Μονακό που τελικά πρόλαβε να ξεπεράσει τον τραυματισμό του και στα χαφ στον Ζιελίνσκι της Νάπολι. Διαθέτει ποιότητα αλλά ο Λέβα, γύρω από τον οποίο χτίστηκε η ομάδα,  δεν μπορεί να φτιάξει φάσεις μόνος του και να πάρει πάνω του την ομάδα. Θέλει τη μπάλα έτοιμη για να σκοράρει. Δεν τη βλέπω για μακριά, αν περάσει από τον όμιλο.

Σενεγάλη:  Με τον 42χρονο Αλιού Σισέ στον πάγκο, πρώην αρχηγός της ομάδας. Με Σάνιο Μανέ (Λίβερπουλ) και Κεϊτά – Μπαλντέ (Μονακό) στην επίθεση και τον Κουλιμπαλί της Νάπολι στην άμυνα δεν είναι αμελητέα ως ομάδα, μιας και όλοι οι παίκτες της παίζουν σε ευρωπαϊκούς συλλόγους. Διαθέτει ταχύτητα και δύναμη και μπορεί να προκριθεί από αυτόν τον όμιλο.


Κολομβία:  Με τον 68χρονο Χοσέ Πέκερμαν ατον πάγκο από το 2012. Στόχος η 8αδα αφού διαθέτει ταλέντο αλλά και star quality. Με Χάμες Ροντρίγκεζ, Ρανταμέλ Φαλκάο, Οσπίνα στο τέρμα, Ντάβινσον Σάντσεζ (Τότεναμ) στην άμυνα, Κουαρδάδο – Μπάκα – Μουριέλ στην επίθεση, δεν υστερεί σε κάτι. Το θέμα είναι ότι δεν διαθέτει τη φανέλα για το παραπάνω βήμα. Να κερδίσει εκείνο το ματς στα νοκ άουτ απέναντι σε αντίπαλο με βαριά φανέλα που θα τη βάλει στο δρόμο για την κούπα. Αυτό που έχει κάνει η Ουρουγουάη για παράδειγμα. Ίσως αυτή η διοργάνωση να είναι η ευκαιρία της.

Ιαπωνία:  Αφού η ομοσπονδία απρόσμενα απέλυσε τον Βαχίντ Χαλίλχοτζιτς, την ομάδα ανέλαβε ο Ακίρα Νισίνο, που υποσχέθηκε πειθαρχία…..Διαθέτει παίκτες που πρωταγωνιστούν στα ευρωπαϊκά γήπεδα. Ξεχωρίζουν οι Ναγκαμότο, Σακάι, Χασέμπε, ο φορ Οκαζάκι, ο Σλιντσι Κανγκάβα και ο Κεϊσούκε Χόντα. Μπορεί να διεκδικήσει πρόκριση από τον όμιλο.





     Αυτά…..Με πινιελιές, δώσαμε μια εικόνα των 32 ομάδων αυτού του Μουντιάλ. Πριν ξεκινήσουν τα ματς δε μπορείς να πεις πολλά πράγματα Τα φιλικά, τις περισσότερες φορές, δεν αποτελούν ασφαλές δείγμα για την εικόνα μιας ομάδας στα επίσημα παιχνίδια. Η κούραση, σωματική και πνευματική, θα παίξει καθοριστικό ρόλο στην πορεία της διοργάνωσης. Στόχος κάθε ομάδας είναι να ρολάρει μέσα στο τουρνουά και όσο προχωρούν τα ματς, ώστε να είναι στην καλύτερη κατάσταση στην τελική ευθεία. Αύριο ξεκινάει….




                                                                                                                        SAM

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου